case 2 rtt 6

Deze patiënte stoort zich aan de ruimtes tussen haar tanden en de onregelmatige stand van het boven- en onderfront. Hoe gaan we dit oplossen?

Door parodontitis is het tandvlees teruggetrokken en zijn de tanden onregelmatiger komen te staan. Eén tand in het onderfront (die met de vulling in het wortelkanaal) is er slecht aan toe. Deze moet worden verwijderd.

case 2 rtt 2

Na een uitgebreide behandeling bij de mondhygiëniste beginnen we met een slotjesbeugel boven en onder. Daarmee zetten we alle tanden netjes in de rij en sluiten we de ruimte die is ontstaan door het trekken van de slechte ondertand. De boventanden worden allemaal wat smaller gemaakt (dit heet 'strippen'). Hierdoor verdwijnen de ruimtes tussen de tanden. Het tandvlees heeft zich inmiddels prachtig hersteld. Dat er een tand onder mist, ziet niemand.

case 2 rtt 3

De hele behandeling duurde 16 maanden. Het verschil tussen voor en na is groot. De tanden staan nu kaarsrecht. De slechte tand kan in de toekomst geen roet meer in het eten gooien, want die is weg. En minstens zo belangrijk: het tandvlees heeft zich mooi hersteld. De glimlach van de patiënt spreekt boekdelen...

case 2 rtt 5

case 2 rtt 7

Terug naar overzicht