Bij deze patiënte is het tandvlees lange tijd ontstoken geweest. Hierdoor zijn het kaakbot en tandvlees teruggetrokken. Tussen de tanden zijn grote (interdentale) ruimtes ontstaan. Patiënten bij wie dit het geval is, storen zich er vaak aan. Hoe lossen we dit op?

ruimte tussen tanden voor na gebit

Eerst naar de mondhygiëniste
Allereerst moet de oorzaak worden aangepakt. De eerste stap is dus het tandvlees weer gezond krijgen onder begeleiding van de mondhygiëniste. Pas als de conditie van het tandvlees op orde is, kan met de behandeling worden begonnen.

Slotjesbeugel en tanden 'strippen
'
Doordat het kaakbot zich heeft teruggetrokken staan de tanden minder stevig in het bot en minder netjes op een rij. Met een slotjesbeugel zorgen we daarom dat de tanden regelmatiger komen te staan. Tegelijkertijd maken we de tanden wat smaller door aan weerszijden ervan wat glazuur weg te slijpen. Dit noemen we ook wel het 'strippen' van de tanden. Hierdoor worden de interdentale ruimtes kleiner of verdwijnen ze zelfs helemaal.

Mooi en gezond eindresultaat
Na het verwijderen van de slotjes en het strippen van elementen zijn de tanden van deze patiënte ook nog iets opgebouwd met wit composiet. Hierna zijn de interdentale ruimtes helemaal verdwenen.

ruimte tussen tanden voor na mond

Het eindresultaat ziet er heel fraai uit. En omdat het tandvlees nu gezond is hoeft de patiënte - mits ze haar gebit goed blijft verzorgen - niet bang te zijn voor verdere botafbraak.

 

Terug naar overzicht