ontbrekende tanden case1b 

Hier ontbreken tanden in het bovenfront. De patiënt wil het graag netter hebben, maar zegt er direct bij dat hij géén implantaten wil. Hoe doen we het dan

Dit gebit mist twee kleine snijtanden in het bovenfront. Hierdoor zijn er allerlei ruimtes ontstaan tussen de boventanden en achter de hoektanden.

ontbrekende tanden case1c

Met een slotjesbeugel brengen we de twee centrale voortanden naar elkaar toe en verplaatsen we de hoektanden wat opzij. Zo ontstaat er ruimte voor twee kleine voortanden. Ook de ruimtes tussen de ondertanden worden gesloten.

ontbrekende tanden case1d

De gemaakte ruimtes zijn voldoende om twee implantaten te plaatsen, maar die wil de patiënt niet. Daarom gaan we voor een andere oplossing: een etsbrug.

ontbrekende tanden case1e

Maar eerst moet de beet zich 'settelen'. Daarom plaatsen we een retentieplaat met twee tijdelijke tanden. De patiënt draagt deze overdag voor een periode van 3 tot 6 maanden. 

ontbrekende tanden case1f

Als de beet voldoende gesetteld is, plaatsen we de definitieve (in dit geval sirconium) etsbrug. Hiermee komen aan weerszijden van de centrale voortanden nieuwe porseleinen tanden. De etsbrug plakken we vast aan de centrale voortanden.

ontbrekende tanden case1g

Géén implantaten en toch een duurzame oplossing. Deze etsbrug zit stevig vast, kan jaren mee en biedt financieel voordeel: twee implantaten met kronen hadden de patiënt al snel 3000 euro gekost, terwijl deze etsbrug op zo'n 800 euro komt. De hele behandeling duurde 12 maanden.

ontbrekende tanden case1b

Terug naar overzicht