traumatische diepe beet case 1b

Deze patiënt vindt de zwarte randjes boven haar voortanden niet mooi en vraagt de tandarts om twee nieuwe kronen. De tandarts ziet meteen dat er véél meer aan de hand is en stuurt haar naar de Orfeokliniek.

De zwarte randjes zijn ontstaan door het uitzakken van de boventanden. Het is een frontbrug met daaraan twee zwevende tandjes die ook zijn uitgezakt. Daarnaast is er sprake van een traumatisch diepe beet en zijn er heel veel tanden en kiezen die ook om een opknapbeurt vragen. Haar tandarts wil haar helpen, maar daar is een uitgebreid behandelplan voor nodig.

traumatische diepe beet case 1c

De modellen laten goed zien hoe het bovenfront is uitgezakt en steil naar binnen staat. De onderkaak ligt te ver naar achteren. De traumatisch diepe beet maakt snel ingrijpen noodzakelijk. Onze kaakchirurg en orthodontist stellen in overleg met de tandarts van de patiënt een behandelplan op.

traumatische diepe beet case 1d

De röntgenfoto’s laten de verschillende stadia van de behandeling zien. Met een slotjesbeugel wordt het bovenfront omhoog en naar voren gebracht. Zo ontstaat er een horizontale overbeet. Daarna wordt de onderkaak operatief naar voren verplaatst. Als er een goede beet is ontstaan en de beet is gesetteld, kan de tandarts beginnen met de laatste fase van de behandeling.

traumatische diepe beet case 1e

De tandarts heeft de meeste elementen van kronen voorzien en er is een nieuwe brug in het bovenfront gemaakt. Het ziet er nu prachtig uit.

traumatische diepe beet case 1f

Voor de behandeling stond dit gebit op instorten. Nu kan het zo weer 30 jaar mee! Dit laat zien hoe goede samenwerking in een multidisciplinair team voor de patiënt alle verschil kan maken.

traumatische diepe beet case 1b

traumatische diepe beet case 1h

Terug naar overzicht