De profielanalyse toont aan dat de kin van deze patiënte ver buiten het harmonische veld ligt. Optisch wordt het effect nog eens versterkt doordat er ook sprake is van een forse overbeet. De patiënte is verbaasd dat we haar hele profiel binnen één behandeltraject kunnen verbeteren. De behandeling neemt zo'n anderhalf jaar in beslag en verloopt volgens 3 stappen:

  1. voorbehandeling met slotjesbeugel om de boven- en ondertandboog op elkaar af te stemmen
  2. een operatie waarin de stand van de kaak en de kin worden gecorrigeerd
  3. nabehandeling met slotjesbeugel om tot een optimale beet te komen
 
emily 1
emily 2

 

Analyse van het gezicht van deze patiënt laat zien dat de verhoudingen worden verstoord door een ver terugliggende kin en een forse overbeet. Beide problemen kunnen we in één behandeltraject oplossen.

karin rontgen

Behandeling
We beginnen met een slotjesbeugel om de boven- en ondertandboog op elkaar af te stemmen. Vervolgens corrigeren we in een operatie de stand van de kaak en de terugliggende kin. Daarna zorgt de slotjesbeugel ervoor dat er een optimale beet ontstaat. De hele behandeling duurt anderhalf jaar.

Wat vindt de patiënt?
Voor Karin (39) was de behandeling een enorme eye-opener: 'Ik was altijd best ongelukkig met mijn gezicht. Als kind had ik een beugel maar die hielp niet. Ik probeerde altijd de onderkant van mijn gezicht te verbergen met een col of sjaal. Ook was ik voortdurend verkouden, omdat mijn mond altijd een beetje openstond. Wat er weer toe leidde dat ik niet goed sliep. Daar ben ik nu allemaal vanaf, geweldig! Dit had ik twintig jaar eerder moeten weten...!'


karin voor na zij voorkant 560

Terug naar overzicht