Implantaten zijn kunstmatige wortels, meestal vervaardigd uit titanium, die in het kaakbot worden geplaatst. Voor patiƫnten die een tand of kies missen, kan het een uitgelezen oplossing zijn. Immers, het implantaat neemt de functie van een tandwortel over. Er zijn implantaten voor losse tanden en kiezen en zelfs voor hele kunstgebitten. Als het implantaat is geplaatst duurt het enkele maanden voordat er een kroon op kan worden gezet. Wie gedurende die tijd niet met een gat in z'n mond wil lopen, kan tijdelijk een plaatje laten aanmeten.

Consult en behandeling
Bij uw eerste bezoek kijken we of een implantaat in uw situatie mogelijk is. Soms maken we een 3D-scan om te beoordelen of er voldoende botvolume is. U krijgt informatie mee die u thuis op uw gemak kunt doorlezen. Vaak krijgt u ook meteen een begroting mee, zodat u weet waar u aan toe bent. In complexe gevallen kan het nodig zijn een vervolgafspraak te maken, waarbij wij eventueel met andere specialisten kijken wat het beste plan van aanpak is. Daarna kan de behandeling beginnen.

Bij kaakchirurg of tandarts-implantoloog?
Bijzondere gevallen uitgezonderd vallen implantaten niet onder de basisverzekering. Bij een aanvullende (tandarts)verzekering worden de kosten soms wel vergoed. Het is verstandig dit vantevoren uit te zoeken, omdat het voor zorgverzekeraars ook verschil maakt wie u behandelt: een kaakchirurg of een tandarts-implantoloog? Kaakchirurgie valt nl. onder het wettelijk eigen risico. De Orfeokliniek beschikt over beiden, dus hoe u ook bent verzekerd, u kunt altijd bij ons terecht!

Lees hier onze folder Implantaat plaatsen.