Wij hebben contracten met alle grote zorgverzekeraars. Voor de verzekering maakt het niet uit of u zich bij ons laat behandelen of in het ziekenhuis: de vergoeding is hetzelfde. Voor ú maakt het wél uit. U komt bij ons in een kleinschalige omgeving waar een goed op elkaar ingespeeld team voor u klaarstaat. Met een verwijsbrief kunt u vaak al binnen 2 weken terecht. Vraag uw zorgverzekeraar hoe uw behandeling wordt vergoed, want de regels zijn complex. Zo is het belangrijk of u onder of boven de 18 bent en of u nog een bedrag aan wettelijk eigen risico heeft openstaan.

Wat krijg ik vergoed? 
Kinderen onder 18 jaar krijgen tandheelkundige zorg vergoed vanuit de basisverzekering. Echter, ben je jonger dan 18 en heb je een beugel nodig? Of ben je boven de 18 jaar? Dan heb je een aanvullende (tandarts)verzekering nodig. Hoe je je ook hebt verzekerd, het blijft opletten geblazen. Want elk jaar sleutelen zorgverzekeraars aan hun regels voor gehele of gedeeltelijke vergoeding. Weet u waarvoor u in 2019 bent verzekerd? Lees de voorwaarden van uw polis er eens op na. Daarin staat ook of u voor een bepaalde behandeling vooraf toestemming aan uw zorgverzekeraar moet vragen. En dan is er natuurlijk nog het eigen risico!

Wettelijk eigen risico 
In Nederland betaalt iedereen boven de 18 de eerste 385 euro aan zorgkosten in een jaar zelf. Dit heet het wettelijk eigen risico (niet te verwarren met een zelfgekozen vrijwillig eigen risico!). Het wettelijk eigen risico geldt alleen bij zorg die onder de basisverzekering valt, zoals kaakchirurgie. Het geldt niet bij kosten die op basis van een aanvullende verzekering worden vergoed. Let op: ondergaat u een kaakchirurgische behandeling, dan brengt uw zorgverzekeraar een nog openstaand bedrag aan eigen risico bij u in rekening!

Chirurgische kincorrectie: kleine ingreep, blijvend resultaat

zorgkaart-nederland