Sinds enkele jaren sponsort de Orfeokliniek de Zoetermeerse hockeyvereniging MHCZ. Vooral op onze orthondontie-afdeling zien wij regelmatig leden van deze vereniging. Wij vinden het leuk om jonge mensen met een Orfeo-logo op hun shirt op het sportveld te zien, maar waarom hockey zult u vragen? Daar is een reden voor...

Sinds 2015 is het op de Nederlandse hockyvelden verplicht om tijdens wedstrijden mondbescherming te dragen. Aanleiding was een ernstig ongeval met een speler van het nationale team, Seve van Ass. Hij droeg geen bitje, kwam hard in aanraking met de stick van een medespeler en verloor een flink aantal tanden.

Bitje op maat
Kinderen die wij een beugel aanmeten, zien wij liever niet terug omdat het op het hockeyveld is misgegaan. Niet tijdens hun behandeling en ook niet erna. Wij wijzen daarom op het belang van een goed passend bitje. En niet alleen tijdens wedstrijden maar ook in de trainingen! Door op maat gemaakte bitjes aan te bieden helpen wij mee de gebitten én beugels van onze jeugdige hockeyers te beschermen.
Op de foto staan de meiden van MA1. Andere teams die dit seizoen in Orfeo-shirts spelen zijn MB4 en MB6.

Hockeyteam MA1 in sponsorshirt

zorgkaart-nederland