Tandarts-implantoloog Vivian Wu is op 3 oktober 2023 succesvol gepromoveerd (PhD) aan de Vrije Universiteit Amsterdam. We feliciteren haar met deze buitengewone prestatie en zijn als collega’s van de Orfeokliniek enorm trots op haar.

De titel van Vivians onderzoek was: “Clinical Studies on Jaw Bone Regeneration”. Hierin heeft zij gekeken naar een nieuwe manier om het kaakbotvolume te vergroten. Bij het plaatsen van een implantaat is namelijk voldoende kaakbot nodig. Als, bijvoorbeeld door ontbrekende kiezen, de kaak echter niet wordt belast dan slinkt deze en kan er onvoldoende bot aanwezig zijn. Typisch wordt dit opgelost met eigen bot uit een andere plek in het lichaam of met kunstbot. Vivian heeft aangetoond dat een nieuwe methode, waarin kunstbot wordt aangevuld met stamcellen uit buikvet, qua resultaten het gebruik van eigen bot benadert. Hiermee draagt Vivian bij aan het ontwikkelen van nieuwe behandelopties in de toekomst. Promotie Vivian Wu2


De promotiecommissie was zeer lovend over de kwaliteit van Vivians proefschrift en het feit dat zij tijdens haar onderzoek parttime in onze kliniek werkte.

Tijdens haar werkzaamheden voor de Orfeokliniek heeft Vivian consistent uitgeblonken in de kwaliteit van haar werk en een bevlogenheid laten zien die ons allemaal inspireert. We zien deze promotie dan ook als de welverdiende erkenning voor haar voortdurende inspanningen, uitzonderlijke prestaties en waarde die zij heeft voor onze kliniek en haar vakgebied.

We kijken ernaar uit om ons samen met Vivian te blijven inzetten voor de beste zorg voor onze patiënten.

zorgkaart-nederland